zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Intervju: Romič in Tušar

romic tusar nas

Okrepitvi sezone 2014/15

Trenerju selekcije U19 (prej U18) Marijanu Jamniku vsako leto znova uspe nekaj neverjetnega - sestavi ekipo odličnih posameznikov, ki še bolje delujejo skupaj - kot celota. S pomočnikom Marijem Majnikom, s katerim sodelujeta že dve leti, sta se ponovno iz prvega mesta v skupini, uvrstila v četrt-finale državnega prvenstva. 
V letošnji sezoni lahko mirno izpostavimo dva nova igralce - Mateja Tušarja in Luka Romiča. Matej je na dvanajstih tekmah zabil kar 28 golov, Luka pa je poleg tega, da je dokazal, da je specialist za branjenje 10-metrovk, v svojo statistiko vpisal 5 zadetkov.

tusar 001Kako se vama zdi tukaj?
Matej: Meni si zdi super, ekipa mi je super, igralci, s katerimi igramo kot ekipa pa vsak posameznik mi je super.
Luka: Ja, jaz se zelo zadovoljen, da sem dobil povabilo k Stripyjem. Z igralci se zelo dobro ujamemo, že včasih smo skupaj igrali z nekaterimi, ki so prav tako prišli na novo. Pač, zelo sem vesel, da sem lahko del te ekipe.

S futsalom sta se letos srečela prvič?
Matej: Jaz sem igral samo te poletne turnirje, kar lahko štejem za svojo edino izkušnjo iz futsala. Treniral ga pa še nisem, sem pa do prvega letnika igral veliki nogomet.
Luka: Futsal igram prvič, včasih pa sem igral veliki nogomet.

Razlika – veliki, mali nogomet: Kaj vama bolj ustreza?Romic 001
Matej: Pri velikem nogometu je več prostora, igraš z dolgimi podajami, tukaj pa gre vse hitreje s kratkimi podajami, to mi ustreza.
Luka: Meni futsal bolj paše, zato ker so manjši goli, ker sem bolj majhne postave (smeh).

S selekcijo U19 ste se uvrstili v ¼ finale državnega prvenstva. Recimo, da je bil ta skupinski del še lahek in da prihajajo težke tekme, kjer je lahko vsaka napaka usodna. Kje so še rezerve v ekipi?
Matej: Mislim, da bomo morali malo bolj stopiti skupaj v obrambi, ker smo na trenutke prejemali preveč zadetkov. Preveč se osredotočamo samo za napad.
Luka: Najprej moramo popraviti napake iz avta, kotov, prostih strelov in narediti kakšno akcijo iz prekinitev.

Oba v klubu mislita ostati še naprej in bi z veseljem – če bi do tega prišlo v naslednji sezoni sprejela povabilo trenerja članske ekipe.
Matej: Všeč mi je tukaj. Zahvaljujem se, da ste me sprejeli v klub in obljubim, da se bom trudil po svojih zmožnostih, kolikor le lahko.
Luka: Tudi če bom sedel na klopi, bom pa z veseljem vzpodbujal soigralce.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov