zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

10 let Stripyja: Rok Logar

roklogar

Leta 2007 se je začela pisati nova zgodovina škofjeloškega futsal kluba Stripy.

Pogovarjali smo se z Rokom Logarjem. Rok je bil namreč prvi igralec, ki je prispeval zadetek v novi dobi Stripyja.

Vrniva se v leto 2007 - ekipa Stripyja se je na novo sestavila - kako si sploh prišel zraven?
V ekipo sem prišel na povabilo Francija Ahčina, saj sem po končani rokometni karieri ostal brez rednega treninga. Veliko časa sem preživel na igrišču, kjer smo s takratnimi študenti pilili formo za študentsko malo-nogometno ligo.

Kako so potekale priprave, kje ste jih imeli?
Mislim, da smo priprave opravili v domačem okolju. Odigrali smo tudi več prijateljskih tekem, nekaj tudi s prvoligaši, kjer smo lahko videli kako se igra na najvišjem nivoju.

Prva tekma v sezoni 2007/2008 je bila odigrana v Litiji - na koncu minimalen poraz 5:4, vendar si na tej tekmi prav ti dosegel prvi zadetek za Stripyje. Kako se spomniš tega momenta?
Delno se spomnim prvega zadetka, saj smo v Litijo odšli sproščeni in v upanju na pozitivni rezultat. Takrat so Litijani zelo dobro delali z mladimi in kot novinci v ligi smo se tudi dobro upirali, a na koncu minimalno izgubili.

zlatarnalea stripy 03
foto: kapodol.si

stripy V poročilu tekme je Drago Perko zapisal: "Pantič je prodrl po sredini, potem pa kolegialno podal na desno, akcijo je spremljal Avdič, ki je žogo zabil v mrežo za 1:0. Minilo je 60 sekund, na 2:0 je povišal Kuburič. Gostje so bili dokončno prebujeni, nepazljivost domače obrambe je izkoristil Rok Logar, ki zabija z leve strani za 1:2."

Od leta 2007 do 2013 si v oranžnem dresu zabil 19 golov - ti je kakšna tekma, kakšen gol ostal še posebej v spominu?
V vseh teh letih sem se podredil ekipi in zabijanje zadetkov prepustil drugim. Bolj sem s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo nagajal nasprotnim napadalcem. Res je, nekaj zadetkov sem dosegel tudi sam, a mi poleg prvega nobeden ni ostal posebej v spominu.

stripy V času, ko je Logar branil oranžne barve, so se zvrstili trenerji: Franci Ahčin, Sead Nadarević, Branko Božič, Simon Bogovič, Čazim Šabotič in Almir Fetić.

V tem času se je zamenjalo kar šest trenerjev. Kako je vse skupaj vplivalo na tvojo kariero - različni trenerji, različna pričakovanja?
Trenerji? V tako kratkem času se je preveč menjalo in po mojem mnenju bi marsikdo lahko svoje zastavljeno delo nadgradil. Vsak trener ima svojo vizijo in način dela, zato je potreben določen čas, da se vsi prilagodijo. Mogoče je bil to en razlog, zakaj nam nikoli ni uspelo, da bi naredili stopničko višje. Poleg tega pa v prvih sezonah sploh nismo imeli svoje dvorane in je bilo samo delo zelo težko.

 
 

 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov