zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Brez poraza, a brez končnice.

U19 2016-17

Selekcija U19 je brez boja izgubila možnost za ubranitev naslova.

Spoštovani navijači, podporniki, sponzorji in donatorji, ter vsi ostali, ki tako ali drugače spremljate Futsal klub Stripy.
Verjetno se vam zdi čudno, da se po visoki zmagi – bilo je kar 8:0 proti ŠD Mlinše – o selekciji U19 našega kluba ni več govorilo.
V spodnjem zapisu si lahko podrobno preberete vse dogajanje v zvezi s selekcijo. Do sedaj nismo pisali ničesar, saj je bila na potezi Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije. Zdaj pa smo prejeli njihov sklep, ki se zaključi s »Ta odločba je dokončna«, kar pomeni, da nadaljnje komunikacije na to temo med nami in njimi ni več.

Najprej si lahko preberete vsebino naše pritožbe.

>>Pritožba na Sklep ML 075/2016-2017


 

Začelo se je čakanje na odgovor. Ne glede na to, ali bo naša pritožba uspela ali ne, bi moral vodja tekmovanja počakati z nadaljevanjem končnice lige U19, saj do sklepa ni moglo biti jasno ali bo nasprotnik FC Litije naš klub ali pa ŠD Mlinše. A tekmovanje se je odigralo do finala, sklepa pa še kar ni bilo – vse do 13. aprila 2017:

>>Odločba Komisije za pritožbe NZS


 

S strani Komisije za pritožbe NZS smo torej prejeli le odgovore na vprašanja, na katere so znali odgovoriti, še zdaleč pa ne na vse, kar smo jih vprašali oz. na kar smo se pritožili.

Že sam postopek ML 075 2016-2017 se je začel napačno. Brez vročitve dokumenta »zainteresiranemu klubu«, ampak zgolj z objavo na spletni strani – kar NI vročitev in brez tega se tudi sam postopek NE BI smel začeti.

»Na podlagi 1. alineje 69. člena TP NZS ima zainteresirani klub pravico v roku osmih (8) dni od prejema tega sklepa podati pisno pritožbo na izrečeni sklep drugostopenjskemu organu, to je Komisiji za pritožbe pri NZS.«

Komisija za pritožbe NZS tudi ni komentirala, kako to, da navkljub temu, da ima delegat po 27. členu Tekmovalnega pravilnika NZS dolžnost, da med drugim preveri izpolnjevanje pogojev glede pravice nastopa, tega ni naredil. Oz. če je – zakaj ni imel pripomb glede pravice nastopa zoper tega igralca?

Komisija za pritožbe NZS tudi ni komentirala, da program NZS-ja Regista ni javil, da igralce nima pravice nastopa na tekmi U19.

2. SFL in tekmovanje U19 NI isto prvenstveno tekmovanje. Po 2. odstavku 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS prepoveduje nastop LE na naslednji tekmi ISTEGA prvenstvenega tekmovanja.

Citat:
»Igralec v istem prvenstvenem tekmovanju po skupaj prejetih štirih (4), sedmih (7), devetih (9) in zatem po vsakem nadaljnjem opominu, prestaja kazen prepovedi nastopanja na eni tekmi na prvi naslednji prvenstveni tekmi istega prvenstvenega tekmovanja.«

Tudi 4. odstavek 27. člena Propozicij futsal tekmovanj navaja, da:
»Igralec prestaja kazen v tisti ekipi in kategoriji, kjer je kazen prejel.«

Nikjer ni člena, ki določa, da se zaradi štirih kartonov pri članski ekipi NE SME igrati tudi za U19. Veliko ljudi reče – to se ve že dalj časa, to tako je. Ni. Ne piše.

Komisija za pritožbe NZS navaja: »27. člen Propozicij futsal tekmovanj vsebuje smiselno enake določbe kot cit. 22. člen Disciplinskega pravilnika NZS, s to razliko, da določba 5. odstavka obdobje prepovedi igranja zaradi prestajanja kazni ne določa na »isti krog«, temveč na »isti konec tedna (vikend)«, s čimer preprečuje morebitno izigravanje o kaznovanju za prejete rumene kartone.«

Konkreten zakon pravi: »Igralec ne sme nastopiti na tekmah drugih ekip, če prestaja kazen v istem krogu za ekipo, v kateri je prejel kazen.«

Komisija za pritožbe NZS je kar naenkrat 'pozabila', kaj piše v 2. odstavku 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS.
ENA TEKMA. PRVA NASLEDNJA PRVENSTVENA TEKMA ISTEGA TEKMOVANJA. To nista dve tekmi, to ni vikend in to ni kazen v vseh tekmovanjih, v katere je igralec vključen. Na ta odstavek Komisija za pritožbe NZS ni napisala ničesar.

Zanimivo, da na nekatere člene ni obrazložitve, na tiste, ki pa se 'bolje slišijo' pa so. Ne glede na to, da so bili členi spisani s strani NZSja in da oni vedo, kaj so mislili s tem povedati – veliko členov je med seboj nasprotnih in si jih lahko razlagajo, kot si jih hočejo – ampak potrebno bi bilo gledati celoto. Ali pa mogoče zaposliti nekoga, ki bo napisal pravilnik tak, da ne bo puščal dvomov. Ali pa mogoče celo napisati pravilnik za futsal v celoti, ne da je malo copy/paste pravilnika velikega 'brata'.

Odločitev Komisije za pritožbe nas ni presenetila, saj smo pričakovali, da se bodo opirali samo na tiste člene, ki so jim všeč. Nas pa žalosti:
- da uradne osebe na tekmi in uradne osebe, ki pošiljajo maile (kadar ne pozabijo), kdo ima prepoved igranja v naslednjem krogu, niso opravile svoje naloge. Kratko smo potegnili mi.
- da vodja tekmovanja ni prekinil prvenstva, dokler Komisija za pritožbe ni podala svojega končnega mnenja. Je vodja tekmovanja že vedel, da bo pritožba zavržena, čeprav še ni bilo sklepa? Kdo bi povrnil ekipam, ki so igrale končnico, stroške prevozov na gostovanja in stroške dvorane, če bi bilo naši pritožbi ugodeno? Kdo bo povrnil stroške naši ekipi, ker je trenirala, dokler ni bilo sklepa Komisije za pritožbe, saj nismo vedeli, da je za nas sezona že končana?
- da je ta odločba dokončna in tako ne bomo dobili odgovorov, ki so ostali odprti: Zakaj sklep ni bil vročen? Zakaj delegat ni preveril pravice nastopa, kot je njegova dolžnost po tekmovalnem pravilniku? Zakaj piše ena tekma (prva naslednja), če je to vikend?

Zanimivo je tudi, da so igralci, ki igrajo za več selekcij, za iste prekrške kaznovani huje kot tisti, ki igrajo samo za eno. Recimo da nadarjen 17-letni fant pri članski ekipi prejme štiri rumene kartone – za svojo nadarjenost dobi od NZSja darilo, da ne sme igrati niti za selekcijo U17 niti za U19. Trikratna kazen v primerjavi z nekim povprečnim 20-letnikom, ki pride na člansko tekmo 'odlomit' kakšnega nasprotnika.

Futsal klub Stripy s selekcijo U19 že tri sezone ni izgubil tekme. Na igrišču nas ni premagal nihče.
Ekipe, ki so se zaradi našega izpada prebile do finala, so imele veliko sreče, da nas ni bilo tam. Praznujte, veselite se – kmalu pridemo spet na igrišče.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov