zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Pot v prvo ligo

prvaki2sfl 

Po 21 letih spet med elito.

Bilo je leto 1987. Uradno je bil registriran Klub malega nogometa Stripy. Klub je iz leta v leto rezultatsko rastel, prav tako pa so se fantje od kvalitetnejših ekip marsikaj naučili. Leta 1993 so zmagali na medobčinskem tekmovanju in se prvič prebili na zaključni turnir za državnega prvaka. Na koncu so zasedli četrto mesto.

Zelo pomembna je sezona 1995/1996. Državno prvenstvo se je preoblikovalo v ligaško tekmovanje najboljših desetih ekip v Sloveniji, pod svoje okrilje pa je tekmovanje vzela Nogometna zveza Slovenije. Za sodelovanje je bilo potrebno skozi kvalifikacije, a se je ekipa uvrstila na nehvaležno tretje mesto. Vendar je sodelovanje v 1. Slovenski ligi malega nogometa odpovedala ekipa Talci Maribor in to je pomenilo, da je med prvoligaše napredovala tudi škofjeloška ekipa.

Fantje pod vodstvom Francija Ahčina so zgrabili ponujeno priložnost. Rok Jereb je bil statistično sploh prvi igralec, ki je dosegel zadetek v zgodovini prve slovenske lige! Tudi najboljši strelec sezone je prihajal iz vrst Stripyja – Simon Bogovič je zadel 26 golov.
Češnja na vrhu torte pa je bila še zmaga v zadnjem krogu proti predzadnji ekipi - Hlapom v Novi Gorici in tri točke so pomenile končno tretje mesto. Prvo mesto je zasedla ekipa Mila Juventus Šentjur, drugo (sicer z istim izkupičkom točk, a s slabšim medsebojnim količnikom) pa Vuko iz Ljubljane.

V sezoni 1996/1997 je ekipa zasedla zadnje mesto v 1. SLMN in sledil je izpad v 2. ligo, katere pa fantje niso odigrali, za seboj pa niso imeli mlajših generacij in s klubom je bilo za nekaj časa konec.

Sezona 2007/2008 je prinesla idejo po ponovnem zagonu. Brane Kalan, Franci in Andrej Ahčin, Rok Pogačnik, Simon Bogovič in Tomaž Zorman so ponovno ustanovili klub, slednji je postal tudi predsednik. Prijavili so se v 2. slovensko futsal ligo (le ta je v sezoni 2005/06 nastala iz Slovenske lige malega nogometa).

Ekipa se je borila in v sezoni 2009/10 tudi prišla blizu 1. SFL. Do kvalifikacij. Zasedli so tretje mesto v zahodni skupini in se z drugo-uvrščeno ekipo KMN Tomaž udarili trikrat – dvakrat so bili boljši naši fantje, v polfinalu pa je bila ekipa Casino Safir Divača prevelika ovira in ekipa pod vodstvom Branka Božiča je ostala v 2. SFL.

boca22

V 1. SFL bi lahko nastopali tudi v sezoni 2013/14 in sicer na povabilo Nogometne zveze Slovenije. Uprava s predsednikom Krištofom Ramovšem na čelu pa se je takrat odločila, da povabilo zavrne. Ekipa Almirja Fetića je namreč v sezoni 2012/13 v 2. SFL zasedla šele 6. mesto in med slovensko futsal elito bi bila lahko le 'vreča za nabijanje'. Prav tako pa je bil odgovor NZSju, da bomo 1. SFL igrali, ko bomo rezultatsko prišli do tja.

Zelo blizu napredovanju je bila ekipa v sezoni 2016/17. Ekipa pod vodstvom Seada Nadarevića je po vzponih in padcih tekom sezone osvojila 2. mesto v 2. SFL, kar je pomenilo dodatne kvalifikacije. Predzadnja prvoligaška ekipa KMN Benedikt je bila previsoka ovira in sanje o 1. SFL so se razblinile.

2015 2 sfl nadarevic 00

V sezoni 2017/18 je 2. SFL z desetimi klubi in posledično 18. krogi ponujala 54 možnih točk. Za osvojitev le te smo jih potrebovali 45, a zbrali 51. Na čelu ekipe je bil od 3. kroga dalje namesto Nadarevića - Tomislav Horvat. Svojih 16 tekem je izkoristil maksimalno in klub po enaindvajsetih letih popeljal v 1. slovensko futsal ligo.

prvaki2sfl skupinska foto IgorMartinsek
foto: Igor Martinšek

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov