zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Pregled rednega dela sezone 18/19

1SFL

Začenja se končnica 1. SFL!

Škofjeloški Futsal klub Stripy je redni del tekmovanja zaključil na 5. mestu 1. slovenske futsal lige.
Klub se je v sezoni 2017/18 po enaindvajsetih letih uvrstil najmočnejše slovensko futsal tekmovanje je imel pred sezono skromne želje - da obstane v ligi, da nis na 9. mestu in se ne boji, da bi v kvalifikacijah izpadli, ampak da se por ednem delu doseže 8. mesto.

Igralci so 1. slovensko futsal ligo vzeli skrajno resno in čeprav je bil za uvod v prvenstvo poraz 6:0 pri udeležencih UEFA Futsal Champions League Dobovcu, je v 2. krogu 'le' z 1:2 zmagal 10-kratni državni prvak FC Litija. Na odmor je domača ekipa odšla z 1:0, prvi gol pa je dosegel Luka Kanc.
Prva točka je bila zabeležena na gostovanju pri FK Siliko Mkeršmanc na Vrhniki. 20 sekund pred koncem je rezultat na semaforju kazal še 2:3 v korist FSK Stripy, a so domačini vseeno prišli do remija.
Prve tri točke je prinesla domača tekma z Benediktom. Izid je bil 5:0 - to pa je bila v celotnem rednem delu tudi edina tekma FSK Stripy, da je mreža ostala nedotaknjena.
Tudi v Mariboru pri ekipi bivšega trenerja Tomislava Horvata je bilo borbeno. Ekipa, ki je v povprečju dosegala 6 zadetkov na tekmo, je do prvega prišla šele  v 25. minuti. Na koncu je bilo 3:1, v zadnji minuti pa je po slalomu Tavčarja Stripy dosegel 'častni gol'.
Če gledamo po koncu rednega dela - najpomembnejša zmaga, oz. najpomembnejša razlika v zadetkih v celotni sezoni. Bronx je 'padel' z 8:5 - torej +3 v medsebojnih tekmah, za katere se takrat še ni vedelo, da bodo tako zelo pomembni.
Prva gostujoča zmaga se je 9.11.2018 dosegla v Ivančni Gorici.
Nekoliko nepričakovano je prišel poraz s Sevnico, kateri v tej sezoni res ni steklo. Teden dni pred 8. krogom 1. SFL je sicer Stripy v mesta Melanije Trump z zmago prišel do 1/4 finala pokala Terme Olimia, a nato v prvenstvu poraz 3:2, ter žalovanje za novimi točkami.
Žalovanja je bilo kmalu konec in fantje so odločno krenili v tekmo z Oplastom iz Kobarida. Dvakratni prvak 1. SFL je v mesto ob Soči odšel s porazom 6:4. S to tekmo se je tudi zaključil prvi del tekmovanja. 4 zmage, 4 porazi in 1 neodločen izid je bila dobra popotnica za nadaljevanje.
Naslednja dva kroga sta bila spet v znamenju Dobovca in Litije. Sledil je nov remi s Silikom in gostujoča zmaga v Benediktu.
Mariborska ekipa je v 14. krogu prišla v Škofjo Loko pokazati zakaj sodi v vrh slovenskega futsala in domači ekipi brez obotavljanja zabila 10 zadetkov. Znova je bil strelec proti Mariboru Tavčar in izid 1:10 je bil najvišji poraz v 1. SFL.
Brez najboljšega strelca ekipe (gledano v pokalnem tekmovanu in 1. SFL) Roka Beštra je ekipa odpotovala na Škofije, kjer je navkljub številnim strelom na vrata Bronxa ostala praznih rok in se domov vrnila s porazom 3:1, edini zadetek je prispevel Kanc. Vendar - ne da bi vedeli, da bo za končno uvrstitev pomemben ta podatek - medsebojna razlika ostaja v koristi Škofjeločanov.
Kar 12 zadetkov so gledalci videli na domači tekmi proti Ivančni Gorici - 8:4 zmaga Stripyja, ki je v naslednjem krogu z odlično igro 'vrnil' Sevnici za poraz v 8. krogu - na koncu je bilo 5:2.
Pred zadnjo tekmo pa veliko neznank. Ekipa je bila na 5. mestu - 23. točk. S točko zaostanka zadnji nasprotnik Oplast, 7. Bronx z 21 točkami, 4. pa Siliko s 25. točkami. Po zadnjem krogu bi bili lahko 4. ali pa 7., kar je za končnico velika razlika, saj se pari play-offa križajo 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 glede na mesta po rednem delu.
Litija je v domači dvorani izgubila proti Bronxom, Siliko je premagal Maribor, Oplast in Stripy remizirala.
Na prvenstveni lestvici torej Bronx in Stripy s 24 točkami - kdo bo 5. oz. 6. pa se odredi na podlagi naslednjih zaporednih kriterijev:
- število točk v medsebojnih srečanjih (vsak 3)
- razlika med danimi in prejetimi goli v medsebojnih srečanjih (+1 za Stripy)

V končnici tekmovanja bo torej zanimivo - v 1/4 finalu sosedski derbi z ekipo Siliko Mkerčmanc z Vrhnike, s katero je bil rezultat v tej sezoni dvakrat 3:3.

Ostali pari:
FutureNet Maribor : Oplast Kobarid
Dobovec Pivovarna Kozel : KMN Sevnica
FC Litija : Bronx Škofije

Nekaj statistike (samo 1. SFL):

Število danih zadetkov: 56
Najboljša strelca: Rok Bešter (14 nastopov, 11 zadetkov)
Luka Jamnik (13 nastopov, 11 zadetkov)
Najmlajši strelec: Vanč Florjančič (17 let 28 dni)
Največ zadetkov na eni tekmi: Luka Jamnik (3 vs Ivančna Gorica)
Luka Jamnik (3 vs KMN Sevnica)
Število prejetih zadetkov: 66
Število tekem: 18
Število zmag: 7 (5 domačih, 2 gostujoči)
Število neodločenih izidov: 3
Število porazov: 8
Število rdečih kartonov: 0
Število rumenih kartonov: 21
Največ rumenih kartonov: Rok Bešter (14 nastopov, 6 kartonov)
Največ gledalcev: 250 (07.12.2018 vs Dobovec)
Najmlajši debitant: Vanč Florjančič (17 let 28 dni)
najstarejši igralec: Igor Bratič (30 let)
povprečna starost ekipe: 21,4 let 


 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov