zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Pritožba na Sklep ML 075/2016-2017

Pritožba na Sklep ML 075/2016-2017

Spoštovani!

Na spletni strani NZS smo v zavihku 'uradne objave' opazili Obvestilo tekmovalnega sektorja 034-16, datiranega 18.03.2017.
V vsebini je zapisano, da se povratna tekma med ekipama U19 FSK Stripy in U19 ŠD Mlinše registrira z izidom 5:0 v korist ekipe ŠD Mlinše na osnovi 27. člena 5. odstavka Propozicij futsal tekmovanj za sezono 2016/2017 in na osnovi 22. člena 3. odstavka Disciplinskega pravilnika NZS. Preden preidemo na vsebino pritožbe - piše tudi, da: »Na podlagi 1. alineje 69. člena TP NZS ima »zainteresirani klub« pravico v roku osmih (8) dni od prejema tega sklepa podati pisno pritožbo na izrečeni sklep drugostopenjskemu organu, to je Komisiji za pritožbe pri NZS.«

Sklepa nismo prejeli. Ne po elektronski pošti, ne po navadni pošti. Nanj smo zgolj slučajno naleteli na spletni strani NZS. Če ne bi slučajno pogledali na spletno stran, sploh ne bi vedeli, da smo v disciplinskem postopku in tudi možnosti za pritožbo ne bi bilo.

Vsebina pritožbe:
Točka 1:

4. marca 2017 je bila odigrana tekma 17. kroga 2. SFL, na kateri je igralec Andrej Mohorič (reg. številka 80119) prejel četrti karton v prvenstvu, kar mu po 2. odstavku 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS prepoveduje nastop na naslednji tekmi istega prvenstvenega tekmovanja.

Navajamo:
»Igralec v istem prvenstvenem tekmovanju po skupaj prejetih štirih (4), sedmih (7), devetih (9) in zatem po vsakem nadaljnjem opominu, prestaja kazen prepovedi nastopanja na eni tekmi na prvi naslednji prvenstveni tekmi istega prvenstvenega tekmovanja.«

V petek, 10. marca 2017, je bila v Novi Gorici odigrana tekma 18. kroga 2. SFL in vezano na 2. odstavek 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS, Andrej Mohorič ni imel pravice nastopa, ker je bila to naslednja prvenstvena tekma istega prvenstvenega tekmovanja. Kazen prepovedi nastopa na eni tekmi, na prvi naslednji prvenstveni tekmi istega prvenstvenega tekmovanja, je na ta način prestal v 18. krogu 2. SFL.

Tudi 4. odstavek 27. člena Propozicij futsal tekmovanj navaja, da:
»Igralec prestaja kazen v tisti ekipi in kategoriji, kjer je kazen prejel.«

Torej smo se ravnali tako po 2. odstavku 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS kot tudi po 4. odstavku 27. člena Propozicij futsal tekmovanj.

Še enkrat poudarjamo - igralec ni nastopil na eni tekmi, na prvi naslednji prvenstveni tekmi istega prvenstvenega tekmovanja, in igralec je prestal kazen v tisti kategoriji - torej članski, kjer je kazen prejel.

Točka 2:

27. člen, 5. odstavek Propozicij futsal tekmovanj za sezono 2016/2017 in 22. člen, 3. Odstavek Disciplinskega pravilnika NZS podajata skoraj identično zgodbo:

Disciplinski pravilnik:
»Igralec ne sme nastopiti na tekmah drugih ekip, če prestaja kazen v istem krogu za ekipo, v kateri je prejel kazen.«

Propozicije futsal tekmovanj:
»Igralec ne sme nastopiti na tekmah drugih ekip, če prestaja kazen v istem koncu tedna (vikendu) za ekipo, v kateri je prejel kazen.«

Naš igralec ni nastopil na tekmah drugih ekip, ampak je igral za isto ekipo - torej Futsal klub Stripy. Kar nas bremeni v sklepu vodje tekmovanj mladih, torej ni možno. Igralec ne nastopa za nobeno drugo ekipo - nima dvojne registracije - igra samo za ekipo FSK Stripy - tako za člansko ekipo, kot za kategorijo U19.

Prav tako ni mogel prestajati »vikend« kazni, saj je v 2. odstavku 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS jasno zapisano, da prestaja kazen prepovedi nastopanja na eni tekmi na prvi naslednji prvenstveni tekmi istega prvenstvenega tekmovanja. In to smo tudi storili.

Točka 3:
Tudi pri vnašanju tekmovalcev U19 v zapisnik program Regista ni javil drugega, kot da ima Andrej Mohorič štiri rumene kartone v 2. SFL. Prav tako delegat srečanja Marijan Žibert ni imel pripomb glede pravice nastopa zoper tega igralca, čeprav ima po 27. členu Tekmovalnega pravilnika NZS dolžnost, da med drugim preveri izpolnjevanje pogojev glede pravice nastopa.

Točka 4:
Še na dva člena iz Propozicij futsal tekmovanje bi opozorili.

2. odstavek 27. člena pravi:
»Rumeni kartoni (javni opomini) se vodijo posebej za prvenstveno in pokalno tekmovanje.«

V 2. SFL ima 4 rumene kartone, v Pokal Terme Olimia ima 2 rumena kartona, v državnem prvenstvu U19 ima 0 rumenih kartonov. Kje so štirje rumeni kartoni, ki mu prepovedujejo igranje na prvi naslednji tekmi U19?

3. odstavek 27. člena Propozicij futsal tekmovanj pa pravi:
»Rdeči kartoni (izključitve), suspenzi in druge izrečene disciplinske kazni (npr. časovne kazni) se prenašajo v vsa tekmovanja pod okriljem NZS.«

Edino v primeru rdečega kartona torej lahko govorimo o prestajanju kazni v vseh tekmovanjih pod okriljem NZS, na osnovi 27. člena 5. odstavek Propozicij futsal tekmovanj za sezono 2016/2017 in na osnovi 22. člena 3. odstavek Disciplinskega pravilnika NZS pa ne moremo.

Zaključek:
Andrej Mohorič je v 17. krogu 2. SFL prejel četrti rumeni karton, katerega je po 2. odstavku 21. Člena Disciplinskega pravilnika NZS odslužil v 18. krogu 2. SFL. Kazen je po 4. odstavku 27. člena Propozicij futsal tekmovanj prestal v kategoriji, kjer je kazen prejel.

Zato menimo, da je sklep ML 075/2016-2017 nepravilen, prav tako registracija povratne tekme med ekipama U19 FSK Stripy in U19 ŠD Mlinše z izidom 5:0 v korist ekipe ŠD Mlinše, predvsem pa, da Andrej Mohorič neupravičeno »počiva« in je bil primoran izpustiti 1. kvalifikacijsko tekmo za 1. SFL med ekipama KMN Benedikt in FSK Stripy.

V upanju na čim prejšnjo razrešitev problema, tudi z željo, da se bo končnica tekmovanja U19 lahko nadaljevala, vas lepo pozdravljamo.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov