zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Odgovor komisije za pritožbe

Brdo pri Kranju, 12.04.2017

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je v tričlanskem senatu,ki so ga sestavljali Franci Rupret kot predsednik senata, ter Egon Repnik in Gašper Dernovšek kot člana, o pritožbi Futsal kluba Stripy Škofja Loka, zoper sklep o registraciji četrtfinalne tekme mladih v kategoriji U19 med ekipama FSK Stripy in ŠD Mlinše, odigrane dne 12.03.2017 v Škofji Loki, sprejet dne 18.03.2017, na seji dni 06.04.2017

ODLOČILA

1. Pritožba se zavrne kot neutemeljena in izpodbijani sklep se potrdi.
2. Pritožniku se pritožbena taksa ne vrne.

OBRAZLOŽITEV

Vodja futsal tekmovanj je dne 18.03.2017 izdal obvestilo št. 034/2016-2017 o izdanih sklepih, med drugim tudi o sklepu št. ML 075/2016-2017 o registraciji povratne četrtfinalne tekme mladih v kategoriji U19 med ekipama FSK Stripy in ŠD Mlinše, odigrane dne 12.03.2017 v Škofji Loki, in sicer je po uradni dolžnosti na osnovi 27. člena Propozicij futsal tekmovanj za sezono 2016/2017 in n osnovi 22. člena 3. odstavka Disciplinskega pravilnika NZS tekmo registriral z rezultatom 5:0 v korist ekipe ŠD Mlinše. Zoper navedeni sklep je Futsal klub Stripy pravočasno vložil pritožbo (dne 24.030.2017) in plačal predpisano pritožbeno takso. V pritožbi navaja, da je njihov igralec Andrej Mohorič v 17. Krogu 2. SFL. Kazen je po 4. odstavku 27. člena Propozicij futsal tekmovanj prestal v isti kategoriji oz. »isti ekipi«, kjer je kazen prejel in ni nastopal v t.i. drugi ekipi. Iz navedenih razlogov pritožnik meni, da je izpodbijani sklep nepravilen, prav tako registracija tekme med ekipama U19 FSK Stripy in U19 ŠD Mlinše z izidom 5:0 v korist ekipe ŠD Mlinše, predvsem pa, da Andrej Mohorič neupravičeno »počiva« in je bil primoran izpustiti 1. kvalifikacijsko tekmo za 1. SFL med ekipama KMN Benedikt in FSK Stripy.

Pritožba ni utemeljena.

Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije (v nadaljevanju Komisija za pritožbe) na podlagi zapisnika delegata o dne 12.03.2017 odigrani tekmi Futsal državnega prvenstva U19 med ekipama FSK Stripy in ŠD Mlinše ugotavlja, da je za ekipo FSK Stripy na tej tekmi igral igralec Andrej Mohorič (reg. številka 80119), čeprav je v tem vikendu prestajal kazen štirih rumenih kartonov v članski ekipi. Po mnenju komisije za pritožbe je imel igralec Mohorič Andrej prepoved nastopa v vseh selekcijah istega kluba, v konkretnem primeru selekcijah U19 in članov. Ni res, kot zatrjuje pritožba, da je igralec Mohorič Andrej dne 12.03.2017 igral za »isto« ekipo, saj je v tekmovanjih NZS splošno znano, da predstavlja mlajša selekcija istega kluba »drugo ekipo«.

Organizacijo malega nogometa, tekmovalna, registracijska in disciplinska pravila za mali nogomet ureja Pravilnik NZS za Futsal, kateri v 2. odstavku 1. člena določa, da se glede vprašanj, ki niso posebej urejena s tem pravilnikom uporablja splošna pravila NZS. Po določbah 22. člena Disciplinskega pravilnika NZS igralec prestaja kazen prepovedi v tisti ekipi in kategoriji, kjer je kazen prejel. Igralec, ki nastopa za več ekip ali v več starostnih kategorijah, prestaja kazen v ekipi v kateri je kaznovan. Igralec ne sme nastopiti na tekmah drugih ekip, če prestaja kazen v istem krogu za ekipo, v kateri je prejel kazen. Določba 7. odstavka 21. člena Disciplinskega pravilnika NZS dopušča drugačno določanje kazni prepovedi nastopa za mali nogomet. 27. člen Propozicij futsal tekmovanj vsebuje smiselno enake določbe kot cit. 22. člen Disciplinskega pravilnika NZS, s to razliko, da določba 5. odstavka obdobje prepovedi igranja zaradi prestajanja kazni ne določa na »isti krog«, temveč na »isti konec tedna (vikend)«, s čimer preprečuje morebitno izigravanje o kaznovanju za prejete rumene kartone. Igralec Mohorič Andrej dejansko ni imel pravice nastopa na tekmi 18. kroga SFL članske kategorije, ki je bila odigrana v petek 10.03.2017, na kateri tudi ni igral. Isti konec tedna-vikend (v nedeljo 12.03.2017) ob uporabi cit. določb tako ni imel pravice nastopa tudi na četrtfinalni tekmi v kategoriji U19 med ekipama FSK Stripy in ŠD Mlinše, odigrane 12.03.2017 v Škofji Loki.

Ker igralec FSK Stripy Mohorič Andrej ni imel pravice nastopa na četrtfinalni tekmi mladih v kategoriji U19 med ekipama FSK Stripy in ŠD Mlinše je vodja futsal tekmovanj pravilno po uradni dolžnosti omenjeno tekmo registriral z rezultatom 5:0 v korist ekipe, ki je bila nasprotnik ekipi, katera je kriva za prekršek nastopa z igralcem, ki ni imel pravice nastopa.

Iz navedenih razlogov je Komisija za pritožbe pritožbo kot neutemeljeno zavrnila, ter potrdila sklep Vodje tekmovanja, ki je tekmo po uradni dolžnosti registriral z rezultatom 5:0 v korist ekipe ŠD Mlinše. (1. točka izreka).

Ker pritožnik ni uspel s pritožbo, ni upravičen do vrnitve plačane pritožbene takse (2. točka izreka).

PRAVNI POUK: Ta odločba je dokončna.

Nogometna zveza Slovenije
Franci Rupret l.r.
Predsednik Komisije za pritožbe NZS

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov