zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

Intervju z novim predsednikom

Na pet vprašanj je odgovarjal g. Krištof Ramovš.

1. Prosim, če se lahko najprej predstavite našim bralcem?
To vprašanje je vedno najtežje. Sebe opisovati ponavadi izpade kot hvaljenje. Če se izrazim s pregovorom – dobro blago se samo hvali – in če sem res dobro 'blago', me boste kmalu vsi bolje spoznali.

2. Kaj vas je spodbudilo, da ste sprejeli kandidaturo za predsednika kluba?
Zelo sem bil počaščen in hkrati tudi presenečen, da mi je upravni odbor kluba sploh ponudil to opcijo. Verjetno imam od vseh najmanj nogometnega znanja, imam pa ta šport zalo rad. Tekme FSK Stripy spremljam že kar nekaj let in to, sedaj pa imam možnost še kako drugače kot samo moralno doprinesti k delovanju kluba. Drugi razlog pa je ta, da sem kandidaturo sprejel predvsem zaradi situacije v klubu. Imamo super igralce v članski ekipi, tudi s podmladkom kaže dobro in tu gredo vse pohvale trenerjem mlajših selekcij. To, da bi futsal v Škofji Loki zamrl se nimamo za bati. Želim si samo, da tako tudi ostane. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so mi izkazali podporo na zadnji skupščini in upam, da vas ne bom razočaral.

3. Se obetajo kakšne spremembe v klubu?
O spremembah v klubu je še prezgodaj govoriti. Nekje do sredine meseca junija se bom dobil z vsemi članskimi igralci, da vidim, kakšno je vzdušje v ekipi tudi izven športne dvorane. Želim, da vlada dobro vzdušje in da se čuti povezanost med igralci, kajti to nam je v pretekli sezoni prineslo dobre rezultate. Ne-bi želel kritizirati prejšnjega predsednika, vendar se mi zdi, da je bil premalo vpet v delovanje ekipe in to bo potrebno popraviti. Ne želim vplivati na trenerja ali igralce, ampak samo biti na tekočem, če so kje kakšni problemi, kakšni predlogi za boljše delovanje kluba. Enostavno – predsednik mora biti vez med igralci ter upravo in to tudi bom.

4. V teh težkih gospodarskih časih ni enostavno pridobiti denar za delovanje kluba. Na kakšen način ga nameravate pridobiti?
Glede na težko gospodarsko situacijo v regiji in državi sem postavljen pred zelo težko nalogo. Večino potencialnih sponzorjev in donatorjev zanima stanje kluba na lestvici. Lanskoletno 7. mesto ni slab rezultat, saj bi bila le ena zmaga potrebna, da bi bili na lestvici 3., kar pa je bil cilj tudi pred sezono. Fantje so z dobrimi igrami pokazali, da so lahko še višje in mislim, da bo to igralo pomembno vlogo pri nadaljnih pogovorih o finančni podpori klubu. Se pa lahko ob tej priložnosti zahvalim tudi vsem našim dosedanjim zvestim sponzorjem in upam, da nam bodo tudi v prihodnosti stali ob strani.

5. Kakšne bodo vaše tekmovalne ambicije v prihajajoči sezoni 2012/2013?
Cilji so takšni, kot sem jih predstavil že na skupščini. Pa če še enkrat na hitro obnovim. Glavni cilj s člansko ekipo nam je osvojiti 1. oz. 2. mesto v 2. SFL in uvrstitev v 1. SFL. Še enkrat bi poudaril, da bo to možno le, če glavnina igralcev ostane v klubu in nadaljuje s takim delom, kot do sedaj. Uprava bo poskrbela za kvaliteten in strokoven trenerski kader (upamo, da iz domače sredine, kajti dodatnih stroškov za plačanega tujca si ne smemo oz. žal ne moremo privoščiti), pričakujemo pa tudi konstruktivno pomoč s strani igralcev. Upamo, da bo za sezono 2012/13 sestavljena ekipa U-21, od katere potem lahko pričakujemo, da nam bo naslednje leto dala tudi kakšnega igralca za člansko ekipo. Za selekcijo U-18 se pričakuje, da se bo enakovredno kosala s klubi, ki že nekaj časa tekmujejo v tej starostni kategoriji. S popularizacijo futsala pa želimo nadaljevati tudi med osnovnošolsko mladino. Letos se bomo osredotočili na selekcijo U-13.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov