zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Franci Ahčin

franciahcn

Pogovarjali smo se z ustanoviteljem Futsal kluba Stripy, vodjo strokovnega odbora, s trenerjem selekcije U21 in članske ekipe.

Ne, nismo se pogovarjali s štirimi, ampak zgolj enim – Francijem Ahčinom. Spregovoril je o začetkih, ponovni obuditvi kluba, vmesnih težavah in o fantih, ki sedaj igrajo in branijo barve kluba. Ne samo tokrat, ampak vedno, ko razlaga o doma vzgojenih igralcih se mu oči kar zasvetijo. Več pa v intervjuju.

Franci, s klubom si praktično od začetka, od njegove ustanovitve, v teh letih je bilo veliko vzponov in padcev, napak iz katerih se učimo. Če strneš vse skupaj od leta 1987 - kakšen klub je FSK Stripy?
Klub postaja stabilen vzpostavlja se počasi piramida kluba, ki sem jo imel že v mislih 2007. Drugače pa sem že skupaj z bratom Andijem že od samega začetka, ko smo leta 1987 ustanovili klub, kakor tudi pri ustanovitvi reprezentance Slovenije, ki je bila rojena tu v našem kraju in sedaj z vsem srcem navijam zanjo, ko igra na evropskem prvenstvu v Belgiji. Moram reči, da so bili takrat začetki težki, saj so fantje z 'vasi' uspešno orali ledino v 1. SFL in bili v premierni sezoni na koncu tretji celo pred najuspešnejšo ekipo v Sloveniji - FC Litijo.ahcin2008 Takratna zgodba se je končala po dveh letih igranja, ker pa nismo imeli podmladka pa smo klub zaprli.stripy2007 Leta 2007 pa smo se se ponovno registrirali in obudili klub, ki je začel rasti na zdravih temeljih. Vmes je prišlo do nekaj nesporazumov, ko nisem mogel speljati svoje vizije, zato sem se diplomatsko umaknil. Ko pa so v klubu spoznali zmoto, da na domačih igralcih svet stoji so me ponovno prepričali, da se vrnem v klub. Prevzel sem ekipo U21, ki jo vodim še sedaj - mislim, da kar uspešno. Zaradi slabih rezultatov pri članih so me v klubu prosili, da začasno prevzamem še to breme in sem sklenil, da v dobro kluba sprejmem tudi ta izziv, a le v primeru, da se uprava zahvali vsem 'tujcem', mi pa peljemo svojo zgodbo z domačim kadrom. Zavedam se, da uspehi ne bodo prišli z brzo-vlakom, ampak je treba tem mladim fantom dati čas, da naberejo kilometrino. Povprečna starost je okoli 21 let, vendar s trdim delom in pridnostjo na treningih je v prihodnjih dveh letih možen tudi preboj v višji rang tekmovanja. Z menoj ali brez mene.

V zadnjih sedmih letih smo v članski ekipi praktično vsako leto menjali trenerja. Si mnenja, da se s tvojim ponovnim prevzemom članske ekipe ta težava Stripyja končuje?
Trenerji smo tako ali tako pokvarljiva roba in nismo večni... Ja, v načrtu za prihodnjo sezono imam v mislih vodenje samo ene ekipe, ker je vodenje več selekcij izčrpajoče in preveč stresno. Tisti, ki me poznajo vedo, da včasih tudi ponorim, če zadeve ne gredo po mojih taktičnih zamisli. Imam pa to srečo, da me ponavadi doma potem pomiri žena, ki je tudi največji navijač kluba in brat, ki sem ga prepričal v vodenje u13-2014ekipe U13, ki že žanje uspehe na turnirjih.

Si zadovoljen z igralskim kadrom? Kje so še rezerve Stripyja?
ahcin2012Rezerva Stripyja je v uspešnem delu z mladimi, ki ga več kot odlično vodi Marijan Jamnik, na šoli na Trati in Železnikih poteka futsal krožek, tako da se nam za prihodnost ni treba bati. S člansko ekipo sem zelo zadovoljen, ker fantje iz dneva v dan napredujejo in ob pomoči izkušenega Jureta Langerholca že pijejo kri boljšim in izkušenejšim ekipam. Pri ekipi U21 je slika malo drugačna, saj ob izkušeni prvi peterki nimam adekvatnih zamenjav, zato krpam ekipo iz bazena selekcije U18, kjer tudi že trkajo na članska vrata najperspektivnejši igralci. Ne morem pa tudi mimo tega, da ne bi pohvalil tudi obeh reprezentantov pri selekciji U21 - Tineta in kapetana Jureta, ki dajeta vzor mladim fantom, k še večji prizadevnosti na treningih. Upam, da v tem letu, ki prihaja v klubu ustvarimo še več reprezentantov, posebej v mlajših selekcijah, upravi pa želim, da bi se še naprej tako trudila v teh težkih časih, ki kot veste niso z rožicami postlani...

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov