zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Jure Langerholc

jurelangerholc

Pogovarjali smo se z edinim igralcem, ki je v članski ekipi aktiven že vse od leta 2007.

Jure Langerholc, ali 'Gospod Jor', kot ga kličejo predvsem mlajši člani Stripyja v vseh sedmih letih ni prejel rdečega kartona. Z nogometno žogo in igranjem za NK Polet se je srečal že pri sedmih letih, futsal pa ga spremlja že odkar se je ponovno formiral klub v Škofji Loki. Bile so dobre in slabe sezone. Bile so poškodbe, bila je operacija, a Jure je vztrajal.

polet langerFutsal si začel igrati leta 2007, s sedmimi leti pa si pričel z igro velikega nogometa. Kakšen je bil ta preskok?
Preskok je velik. Futsal in veliki nogomet sta dva različna športa. Drugačna taktika, drugačna igra ampak sem se sčasoma navadil.

Kako to, da si sploh začel s futsalom?
Jasmin Dervišević me je na eni izmed zimskih lig predlagal Ahčinu oziroma kar bratoma Ahčin, tadva pa sta me nato povabila na trening.

Glede na to, da si v ekipi od začetka je bilo pred sezono nekaj govora, da bi prevzel kapetanski trak, vendar nekako ti to predstavlja bolj oviro, kot zadovoljstvo...
Že pri Poletu pred dobrimi desetimi leti sem zavračal to funkcijo in sem vedno 'prosil', da ga dajo komu drugemu. Pač me moti, da imam nekaj na roki. Glavni razlog pa je, da to nekako psihično vpliva na mojo igro in ne morem dati vsega od sebe kar želim. Takrat ta 'trakec' ni pomenil nič v primerjavi s tem, kar pomeni sedaj, ampak se mi zdi da je Jure (Jamnik) super kapetan - nas povezuje.

2007 stripyVsako leto se spoznavaš z novim trenerjem. Predstavlja to kakšno oviro za igralce?
Ja, lahko rečem, da ja. Se navadiš na delo enega in potem pride drugi. Ne bi izpostavljal nikogar, vsak je imel svoje prednosti in svoje slabosti, pač na vsakega se moraš navaditi. Trener je trener. Tudi če bi mi bil še ne vem kako slab - pa da ne bo pomote, nihče mi ni bil slab v vseh teh sezonah - bi ga poslušal in se poizkusil prilagoditi.

Kaj pa trener Ahčin - danes in sedem let nazaj?
Uf, razlika je. Najbrž. Ne spomnim se za sedem let nazaj, kakšni so bili treningi, ampak se pa spomnim tega, da je vedno rad delal z domačim igralskim kadrom.

Kaj pogrešaš pri škofjeloškem futsalu?
Več podpore. S tribune, s strani sponzorjev in pa s strani velikega nogometa. S tem mislim, da bi bilo dobro, da se nehamo posmehovat med sabo, ampak da podpiramo en drugega.

2014 langer2012 langerKatera sezona ti je ostala najbolj v spominu?
Verjetno bo to sezona 2010/2011. Maja sem odšel na operacijo hrbta in se potem vrnil decembra. Takrat sem imel vso podporo soigralcev in trenerja Bogoviča. Je zelo vplivalo na mojo samozavest. Še se spomnim ene akcije, ko sem proti Benediktu šel ena na ena z vratarjem in zadel med njegovima nogama.

V tisti sezoni si zadel kar desetkrat.
Ja, to ja. Takrat je igral še Blaž Marn in se je kar smejal vsakič, ko sem zadel - je šlo 'kar vse not'.

Koliko časa se še vidiš v futsalu?
Ne vem. Če ostane taka ekipa, kot je letos, potem še. Na začetku sezone sem sicer že razmišljal o odhodu, ker sem izgubil željo in motivacijo, ampak vse skupaj spet prihaja nazaj. Nimam nič proti nikomur, ampak te domači fantje - to je to. Klapa.

 

 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov