zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Jure Jamnik

 jurejamnik

Tokrat smo se pogovarjali s kapetanom U21 in članske ekipe Juretom Jamnikom.

Za študenta strojništva se športna pot ni pričela s futsalom, se je pa v tem našel takrat, ko ga je spoznal. Dobil je tudi več vpoklicev v državno reprezentanco U21, v domači Škofji Loki pa ima 'pod seboj' dve selekciji, nad katerimi bedi kot kapetan. Od leta 2010 do danes je že 27x zadel za člansko ekipo Stripyja, letos pa je tudi najboljši strelec le-te. Je letnik 1992, tako da je letos njegova zadnja sezona U21 in kot kaže tudi najuspešnejša do sedaj. Več pa v intervjuju.

Tvoja športna pot se ni pričela s futsalom, pač pa z rokometom. Od kod potem ta prehod?jamnikU18 2010
Res je, celo osnovno šolo sem treniral rokomet ker je bilo to na naši osnovni šoli edino popularno. Ko sem se vpisal v srednjo šolo, sem sklenil rokometno kariero in začel trenirati nogomet. Najprej pri ekipi NK Poleta in NK Ločana, no potem pa me je po 3 mesecih treningov poklical zdajšnji trener Franci Ahčin in mi predstavil tudi futsal. Zmenila sva se da pridem pogledat na trening in svoj prvi trening sem oddelal pod vodstvom Simona Bogoviča v dvorani v Strahinju. Futsal mi je bil takoj zelo všeč, tako da sem popolnoma zanemaril veliki nogomet in se posvetil samo futsalu.

Za člansko ekipo praktično igraš od svojega 17. leta - od sezone 2010/2011. Katera sezona ti je ostala najbolj v spominu?
Prav posebno si nisem zapomnil nobene sezone, če pa bi moral izpostaviti eno, bi to bila prva članska sezona 2010/2011. V njej mislim da sem pridobil največ na vseh področjih, saj sem prvič igral za 3 selekcije hkrati in tekem je bilo res ogromno. Zraven spada seveda tudi prvi članski gol, reprezentančni vpoklic in še kaj bi se našlo.

jamnik slovenija italija

kris1Lahko se pohvališ tudi s tem, da si bil trikrat na zboru za reprezentanco U21, kar je trenutno največ od vseh, ki so bili kadarkoli v našem klubu. Kaj ti to pomeni?jamnik3
Res je, pa vendar na to nisem nikoli gledal iz osebnega vidika. Vsi reprezentančni treningi in tekme so bili res na vrhunski ravni in seveda sem bil ob vsakem vpoklicu zelo vesel kajti gre le za nivo, stopničko višje v karieri. Mislim pa da je za tako stvar vedno potrebna dobra ekipa, dobri soigralci, saj je
futsal kolektivni šport. Upam da bo v prihodnje takih vpoklicev fantov iz našega kluba vedno več, kajti delamo dobro z mladimi kar se nenazadnje vidi tudi na lestvici U21 in U18.

jamnik0Si kapetan tako pri selekciji U21, kot pri članski ekipi. Predstavlja to kakšno dodatno breme na igrišču?
Sam nikoli nisem imel pretirane želje biti kapetan, pa vendar se je zgodilo tudi to. Menim da dodatnega bremena na igrišču ni, saj se z fanti zelo dobro poznamo in vsako tekmo hočemo odigrati kakor najbolje znamo. Kot kapetan skušam motivirati, spodbujati in svetovati kakor najbolje znam, pa vendar sem tudi jaz še mlad in se vloge kapetana še privajam in učim.

S selekcijo U21 ta skupinski del zaključujete na prvem mestu, lani ste bili tretji - kaj se je spremenilo?
Tako je, letos smo z skupinskim delom res opravili tako kot je treba. Tudi lansko leto smo bili blizu, vendar smo v začetnem delu prvenstva preprosto preveč nihali in točke so nam uhajale. Letos smo se temu izognili in že od začetka držali konstantno formo. Sam mislim da je to posledica večjega obiska na treningih in pa seveda sproščenega vzdušja v ekipi. Letos se res odlično razumemo in smo prava 'klapa' tako na igrišču kot tudi zunaj njega.

Kako pa gledaš na te dve tretjini članske sezone, ki je že za nami?
Če pogledamo rezultatsko seveda ne moremo biti zadovoljni, pa vendar mislim da se stvari počasi odvijajo v pravo smer. V začetku smo res slabo štartali v sezono in vse te izgube in novi prihodi trenerjev in igralcev definitivno pustijo vtis na moštvo, posledično tudi na rezultate.jamnik1
Vendar se je sedaj situacija umirila, zdajšnjo ekipo sestavljamo večinoma igralci U21 z dvema, tremi starejšimi člani ki se med seboj dobro poznamo. Igramo iz tekme v tekmo bolje, vsi se trudimo za uspeh, mogoče nam manjka še nekaj izkušenj, ker se vidi ko igramo proti starejšim, izkušenejšim moštvom, ampak vem da bomo tudi na tem področju hitro ujeli tekmece, če bomo držali skupaj in se odločno podali v vsako tekmo.


Kje še vidiš rezerve ekipe?

Težko bi rekel kje so rezerve. Mislim da bi to morali vprašati bolj trenerja kot mene, saj jaz tekmo gledam iz drugačne perspektive. Lahko bi rekel 'iz prve' da imamo letos slabo strelsko formo oziroma realizacijo strelov a verjamem da bomo do konca prvenstva popravili tudi to.
Vsi smo še zelo mladi, zato imamo pred sabo še veliko futsala. Če bomo držali skupaj, trenirali mislim da imamo pred sabo lepo prihodnost.

Imaš še kakšno sporočilo za mlade igralce, ki se bodo še pričeli ukvarjati s futsalom?
Naj igrajo futsal sproščeno in z užitkom!

 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov