zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Andraž Ramovš

andrazramovs

Nekaj minut časa si je vzel Andraž Ramovš in odgovoril na nekaj vprašanj.

Na začetku (v Osnovni šoli) je mislil, da je košarka tisti šport, ki ga najbolj zanima. Potem je poizkusil še z namiznim tenisom, dokler ni našel nogometa. Sledilo je še vabilo k futsalu, katerega je zagrabil z obema rokama in mu sedaj predstavlja najljubši šport, vendar z igranjem v 5. SNL ne misli zaključiti.

ramovs zabnicaKako si sploh prišel na idejo, da si se začel ukvarjati s futsalom?
Glavni krivec je Maksi Malenšek, ker me je dobesedno silil na igriscu, da sem moral brcati z neodbojno žogo. Ker pa kot igralec velikega nogometa te žoge nisem nikakor maral, sem se vsakič, ko smo igrali z neodbojno žogo postavil v gol. In potem je prisel dan, ko je mladincem Stripyja na ligi manjkal vratar in so povabili mene. To ligo sem dobro odbranil in dobil povabilo na trening k Stripyju, ki sem se ga kasneje tudi udeležil.

Na kaj pomisliš,ko pred tabo na šestih metrih stoji igralec, ki bo izvajal kazenski strel? Verjetno ni lahko sprejeti dejstva, da te v tistem trenutku močna žoga lahko zadane kamorkoli.
(smeh)

penal

ramovs operacijaImel si kar nekaj težav s poškodbami. Prejšnjo sezono si zaključil šest krogov prehitro, sledila je operacija, letos je že kazalo dobro, pa vendar... Kako vse to vpliva na tvojo formo?
Ja, po operaciji kolena in oddelanih pripravah na začetku sezone sem v sezono vstopal zelo optimistično, ampak ko se je po dveh odigranih tekmah pojavila še poškodba na drugem kolenu je bila morala na dnu. Pred dobrim mesecem sem ponovno začel trenirati. Ampak se vidi, da forma še ni prava. Tako da iz treninga v trening močno upam, da se tudi ta vrne. In seveda - kot vsak športnik, da sezono zaključim s čim manj poškodbami.

Kaj bi bilo treba spremeniti, da bi škofjeloški futsal postal konkurenčnejši drugim športom in bi na tribune privabil več gledalcev?
ramovs poletTrenutno nič. Prenovili smo celotno ekipo s katero sem več kot zadovoljen. Poleg štirih starejših članov imamo vse igralce, ki še aktivno nastopajo in prevladujejo v ligi U21 in U18. In še za nameček - vsi igralci, ki sedaj nastopajo za člansko zasedbo so domači igralci. Tako da, za prihodnost se nam ni treba bati. Res pa je, da bomo morali na vrhunske rezultate v članski zasedbi še malo počakati, saj nam manjka še veliko kilometrine in izkušenj. V ekipi se vidi da smo prava klapa brez izjem, in če bomo ostali več ali manj isti igralci bomo kmalu dosegli cilje, ki si jih je klub zadejal.
Glede gledalcev je pa tako. Pridite, spremljajte nas v dobrem in slabem, res pa je da vam dolgujemo še kakšno zmago več na domačem terenu.

Verjetno pa koga od 'bivših' soigralcev še pogrešaš?
ramovs golmanZlagal bi se, če bi rekel, da v ekipi ne pogrešam Anžeta Česna in Nermina Hasanbegovića, ki sta bila zadnja leta ena ključnih igralcev v ekipi. Ampak, kot sem že prej rekel - ekipo gradimo na domačih in mladih igralcih. Ne izključujem pa možnosti, da se morda kdaj vrneta, ampak to ni na meni.

Pa še zadnje vprašanje - glede na tvoje dosedanje izkušnje - se nekoč vidiš kot trener vratarjev?
Trenutno sebe ne vidim kot trenerja vratarjev, ker izkušenj z vratarskih treningov žal nimam. Bilo bi pa dobro, da bi v klubu imeli dostop do takšnih treningov, kajti pred približno šestimi meseci sem šele prvič okusil kako izgleda trening vratarjev. Pod vodstvom Ivana Bratiča sem oddelal dva kvalitetna treninga. Takšni treningi bi bili izvrstni tudi za vratarje mlajših selekcij, da hitreje napredujejo.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov