zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Tine Šturm

tinesturm

Nekaj minut svojega časa, nam je posvetil Tine Šturm.

S šestimi leti ga je najprej zanimal velik nogomet. Kasneje je igral še tenis, rokomet, futsal - saj kot pravi sam - se mu je bilo težko odločiti za samo en šport. Vendar, kot kaže, se je odločil za pravi šport, saj se uspehi že kažejo. Od podprvaka U18 v lanski sezoni, pa do že drugega vpoklica v reprezentanco Slovenije u21.

sturm 2010Tvoja futsal pot se je pričela v domačih Železnikih pri KMN Ratitovec, zadnji dve sezoni pa si član FSK Stripy? Kje vidiš največjo razliko?
Velikih razlik ni, pri obeh klubih se z soigralci zelo dobro razumemo in postopoma postajamo pravi kolektiv, saj je to zelo pomembno za vrhunske dosežke.

Preteklo sezono si z U18 osvojil naslov državnih pod-prvakov. Kako gledaš na celotno sezono, v kateri ste s soigralci le enkrat morali priznati premoč nasprotnikom?
Pretekla sezona je bila ,če potegnemo črto prav fantastična, ker je bila to prva sezona, kjer sem nastopil v finalu. Poleti smo se zbrali na pripravah, nekaj fantov sem že poznal, saj so praktično moji sokrajani, druge pa sem prvič spoznal tam. S fanti smo se hitro povezali in postali prava ekipa. To sezono je bil naš trener Marjan Jamnik, ki nam je omogočil dovolj samostojnosti, da smo na nek način igrali igro, ki nam je najbolj ustrezala. Pred sezono si nisem mislil, da bomo posegali po tako visokih mestih, ko pa smo bili po rednem delu še neporaženi, pa smo letvico postavili višje. Četrfinale in polfinale smo dokaj suvereno prešli, udarec pa smo doživeli, ko smo prvo finalno tekmo v domači dvorani izgubili z rezultatom 9:2. Mislim, da so nasprotniki ekipa Dobovec odigrali tekmo sezone, saj smo bili na povratni tekmi vsaj enakovreden nasprotnik.tine finale

Bil si najboljši strelec lige, tudi letos pri selekciji U21 zaenkrat kaže tako. Kako ti to uspeva?
Če se ne motim sva v lanski sezoni z Denisom Lojnom dosegla isto število zadetkov. Posebne formule za dosego zadetkov ni, zato mislim, da so ti zadetki uspeh celotne ekipe in ne le dosežek posameznika.

Za dosežene rezultate si bil nekako 'nagrajen' z vpoklicem v reprezentanco U21. Najprej na dve tekmi proti Poljakom. Kako lahko opišeš to izkušnjo?tine repka2
Če se vrnem dve leti nazaj si nikoli nisem mislil, da bom imel možnost nastopiti za državno reprezentanco. Ko sem dobil vpoklic sem bil presrečen, v čast mi je nositi dres z državnim grbom. Vesel sem, da so me soigralci dobro sprejeli, dobro je tudi to, da nismo le soigralci, ampak smo postali kolegi tudi izven igrišča. Treningi, ki jih opravimo so na zelo visokem nivoju, saj z nami delajo trenerji, ki veliko vedo in nas učijo nove načine igranja, razmišljanja,... ki pa nam nato pomagajo tudi pri igri v domačih klubih.

sturm 2013 3Tvoji nastopi pa se tukaj ne končajo - v drugi polovici marca te čakata novi dve tekmi, tokrat s Francozi. Kako ste se pripravljali?
Ponovnega vpoklica sem bil brez dvoma vesel in se že veselim tekem z Francozi. Opravili smo 4 treninge, večinoma časa smo se taktično pripravljali in ponavljali način igre, ki ga bomo igrali 18. in 19. marca. Vse kar delamo, je zanimivo in poučno.

Trenutno igraš za dve selekciji U21 in člansko. Kje se kažejo največje razlike na tekmah?
sturm 2013Največje razlike se kažejo v fizični sposobnosti, uigranosti (kilometrini) gostujočih ekip in sama neizkušenost in mladost naše ekipe.


S selekcijo U21 ste prišli do polfinala - tu čaka ekipa Litije, ki je bila lansko leto na 2. mestu. Kako dobro poznaš to ekipo in kakšne so možnosti za napredovanje?

Tihi cilji pred začetkom sezone se izpoljnujejo. O možnostih za napredovanje ne bi veliko, saj imamo oboji svoje kvalitete, odločala pa bo dnevna forma in želja po zmagi.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov