zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Aleš Bešter

alesbester

Futsal premaga vse. Tudi rokomet in kickbox.

Vsaj tako se je dogajalo pri Alešu. In to že od 17. leta. Pred prihodom v škofjeloški Stripy je branil barve ekipe KMN Ratitovec.

bester4Aleš, ko si še igral v Železnikih si bil kar nekaj časa želja škofjeloškega kluba. Kaj je bil glavni razlog, da nisi prišel že prej?
Res je, da so me vabili v FSK Stripy že sezono preden sem se dejansko pridružil. Razlog, da se nisem pridružil pa je bil zgolj zaradi ljudi s katerimi sem treniral / deloval (od igralcev do vodstva) - dejansko smo bili že takrat "klapa" na igrišču in izven njega. Ko pa je bilo jasno, da klub v naslednji sezoni ne bo več sodeloval v ligi, sem se takoj odzval na vabilo kluba iz Škofje Loke.

Vmes bi te tudi že kmalu izgubili. Opazili so te pri FC Litija. Na srečo se takrat ni izšlo s prestopom, konec sezone bi ga lahko opravil, pa nisi. Zakaj?
Pred začetkom letošnje sezone sva se slišala s trenerjem Litije Bojanom Žunkom in se dogovorila, da bom ostal v Škofji Loki. Bila pa je to sigurno nepozabna izkušnja, od katere sem ogromno odnesel.

bester2Si le eden od štirih igralcev, ki lahko igrate samo pri članih. Kako gledaš na mlajše selekcije, ki so sedaj postali tvoji soigralci?
Vesel sem, da nam je bila dana priložnost, da gradimo ekipo na mlajših igralcih. Z večino od njih smo bili že tako ali tako soigralci pri KMN Ratitovec, nekaj pa je seveda novih. Vidim pa, da zelo hitro napredujejo in nekateri od njih so že sedaj zreli za igranje v članski selekciji.

Tvoj soigralec je tudi tvoj brat Rok. Prislužil si je vpoklic na reprezentančni zbor U21. Je bilo kaj zavisti ali pač ne?
Če brat nastopi za izbrano vrsto Slovenije res ne vidim razloga za zavist. Moram pa reči, da sem zelo vesel zanj in upam da bo dano priložnost dobro izkoristil.

V članski zasedbi je bilo to leto kar precej turbulentno. Kako to vpliva na vas - igralce in na tebe samega?
V zadnjem letu so se res dogajale kar korenite spremembe v klubu, tako da je bilo sigurno nekaj vpliva na igralce. Sedaj so se zadeve stabilizirale in upam, da bo ostalo na začrtani poti in sicer sestava ekipe iz domačih mlajših igralcev, saj je dolgoročno gledano sigurno to pravi način.

bester1Za osvojitev enega izmed prvih treh mest je praktično prepozno. Ima pa ta ekipa dober nastavek za prihodnost. Boš ostal s to ekipo ali iskal možnosti drugje?
Vsi se moramo zavedati, da je do dobrih rezultatov še dolga pot, skupaj pa se moramo truditi, da bo začrtan cilj uspel.

 
 
 
 
 

 

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov