zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Matej Bevk

matejbevk

Nekaj pobrobnosti, ki jih o Mateju Bevku še niste vedeli.

bevk 2013 3Kdaj in kje se je za fanta iz Davče začela futsal pot?
Vse se je začelo preko Klemena Mesca. Skupaj smo igrali za gimnazijo Škofja Loka, potem me je pa povabil na treninge h KMN Ratitovec. Takrat sem bil star 16 let. V prvi sezoni sem odigral šest tekem in dosegel pet zadetkov. Bil sem 'druga štanga', nikoli nisem upal igrat 'na zadnjem', potem je pa prišlo do situacije, da so Aleš Bešter in ostali šli v višjo selekcijo in je nekdo moral stopiti 'na zadnjega', pa sem rekel, da se bom soočil s to fobijo.

Kdo izmed igralcev, s katerimi igraš še danes je s teboj praktično že od začetka?
Aleš Bešter, Gašper Česen, Tine Šturm, Marko Rovtar, Rok Bešter in Gregor Bernik.

Torej je bilo dolgo igranje recimo z Markom in Tinetom v lanski sezoni ključno za osvojitev 2. mesta v državnem prvenstvu U18? Vi trije ste bili lani namreč ključni igralci selekcije.
Ja, samo mi trije smo lani dali čez 80 zadetkov.

Imel pa si tudi težave s poškodbo roke.
bevk 2013 1Ja, to je bilo pred lansko sezono. Takrat sem že hotel prestopiti v Škofjo Loko med januarskim prestopnim rokom, pa sem se pogovarjal s sekretarjem Zormanom in sva se odločila, da pač ne – do konca sezone je bil samo še en turnir – takrat se je državno prvenstvo U18 igralo še po turnirskem sistemu. Pred menoj je 'dolino' zapustil že Rovtar in po pogovoru z njim, sem želel še sam storiti enako, ampak je prišlo do te poškodbe, ki me je od futsal igrišč zavrla kar za celo leto. Zanimivo – sezona 2012/13 je bila šele moja prva sezona, da sem odigral celotno.

Zanimivo.
Ja, res, to jih ve zelo malo. Vsi mislijo, da treniram že dolgo, pa ni tako. Mislijo, da se s tem ukvarjam že od rane mladosti. Pač nisem imel te možnosti.

Biti državni podprvak – kakšen je občutek?
Zelo dober! Sicer z grenkim priokusom, ker smo prvo tekmo odigrali slabo. Bil je pritisk. Prvič igraš finale, nabite tribune in bili smo vsi pod pritiskom. Mislim, da nas je to stalo boljšega rezultata. Če bi bila prva tekma v Dobovcu, se bi lahko tudi drugače razpletlo, čeprav je Dobovec odigral izjemno srečanje, temu ni za oporekati, smo pa na njihovem terenu videli, da jih lahko premagamo.

Letos pri U21 kaže odlično, kaj pričakuješ od polfinala?
Mislim, da sta tako Litija, kot Sevnica dobra tekmeca. Lahko rečem, da smo z Litijo dobili lažji del, kot če bi za uvrstitev v finale morali najprej igrati s Sevnico. Vsi vemo, kako je s Sevnico – mladi igralci, ki igrajo v 1. SFL in U21. Kar se tiče Litije – mislim, da lahko s pravim pristopom napredujemo v finale.

Tudi ti igraš pri članih – to je tvoja prva članska sezona. Kakšna je razlika med igranjem za U21 in člane?
Fizično so veliko bolj zahtevne članske tekme in v večini primerov tudi vsako tvojo napako nasprotna ekipa kaznuje z zadetkom. Je pa res, da vseh tekem nismo odigrali, kot bi morali. Če bi igrali kot na začetku, bi lahko imeli še kakšno točko več. Pozna pa se seveda tudi neizkušenost – nismo 'zabili', kar bi morali, če bi, sem prepričan, da bi imeli vsaj devet točk več.

bevk 2013 2Je mogoče 'hendikep' to, da se je ta nova oblika članske ekipe začela pisati šele na polovici sezone?
Veliko lažje bi bilo, če bi že od začetka igrali za člansko ekipo. Potem si v tekmovalnem ritmu. Veš, da boš v petek (ali v nekaterih primerih ob sobotah) igral člansko tekmo, potem pa še v nedeljo U21 in bi čez teden trenirali tako s člani, kot U21, pa bi se lažje ujeli. Druga stvar je pa, da bi veliko bolje spoznali tekmece. Z nekaterimi ekipami smo igrali prvič in ne veš kaj pričakovati. Pa še velik preskok je bil. Prej nihče izmed nas razen Tineta ni dobival nekih minut pri članih, da bi dobili prepotrebne izkušnje. Če pogledamo v člansko igralsko zasedbo, so s temi izkušnjami samo Aleš Bešter, Jure Langerholc, Jure Jamnik in Gašper Česen, pa še ta trenutno zaradi operacije ne igra. Težje je, res je težje. Že med U18 in U21 je velik preskok, ki se ga tisti, ki ne igrajo sploh ne zavedajo. Pri U18 igraš z užitkom, si neobremenjen – lahko narediš napako in jo hitro popraviš. Vsem igralcem U18 polagam na srce, naj to čim bolje izkoristijo – kasneje bo vse težje.

No, ko ravno omenjaš mlajše selekcije – se mogoče vidiš nekega dne kot trener? Vem, da te delo z mladimi veseli.
Nekaj že delam v tej smeri. V Davči imam dve svoji selekciji – žensko in moško – 26 igralcev. Sem že razmišljal, da bi se tudi izšolal za trenerja z licenco. Bomo videli, kaj bo v prihodnosti prinesel čas.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov