zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Marko Rovtar

markorovtar

Ima malo časa - a nam je vseeno namenil nekaj minut.

Študenta strojništva futsal spremlja že od 14. leta. Začel je pri KMN Ratitovec v Železnikih. Je pa 'brcanje' žoge njegova ljubezen že od devetega leta. Takrat je namreč pričel z igranjem velikega nogometa za NK Železnike, kamor se med futsal premorom še vrača. 

Marko, zmotili smo te ravno sredi obdobja kolokvijev - kako usklajuješ študij, igranje futsala za U21 in člansko ekipo ter zasebno življenje?
Kar nekaj časa mi vzame vsakodnevna vožnja v Ljubljano, zato se včasih res zgodi, da za vse stvari zmanjka časa. V času kolokvijev se poskušam čimbolj osredotočiti na šolo, zato se zgodi, da izpustim kakšen trening. Veliko se da postoriti tudi s samodisciplino, ki mi jo včasih primanjkuje. Samo zasebno življenje pride samo po sebi poleg obeh dejavnosti, saj se s prijatelji vidimo med treningi, prav tako pa s sošolci na, pred in po faksu, saj se velikokrat učimo tudi skupaj. Včasih se zgodi, da zavrnem kakšno pijačo s prijatelji, kar mi včasih kdo tudi malo očita. S celotno družino, ki me v mojih dejavnostih zelo podpira, se ne videvam vsak dan, saj starejši sestri že živita v Ljubljani, največkrat pa se vsi zberemo na družinskih dogodkih. Svoji nečakinji in nečaka, ki živita v sosednji hiši pa obiščem skoraj vsakdan.

S člansko zasedbo si se z razliko od svojih vrstnikov srečal že zelo zgodaj - v sezoni 2011/2012 - kakšna je razlika med to danes in tisto pred dvema letoma?rovtar clani
Ja res je. Takrat sta pri članih igrala tudi Anže Česen in Dalibor Radanovič, ki sta mi nudila prevoz do Škofje Loke. Kapetanski trak je v tisti sezoni nosil Blaž Marn, ki je res veliko vedel o futsalu, če povem po pravici sem veliko rajši poslušal njegove kot trenerjeve nasvete.
Če primerjam trenutno in takratno člansko ekipo, ju loči predvsem razlika v starosti in posledično tudi izkušnje, ki si jih bomo pridobili edino na tak način, kot si ga je uprava izbrala v drugem delu sezone.

rovtar 2010Matej Bevk je v prejšnjem intervjuju omenil, da se je s teboj pogovarjal o morebitnem prestopu iz KMN Ratitovec k Stripyju - kaj pa je bil tvoj glavni razlog za prestop?
Moj glavni razlog je bil predvsem to, da je škofjeloška ekipa imela poleg U21 ekipe imela tudi U18 ekipo, ki je KMN Ratitovec ni imel. Sam sem mnenja, da bi že takrat pri KMN Ratitovcu lahko s selekcijo U18 osvojili veliko, saj smo za selekcijo U21 igrali večino mlajši igralci. Torej, v Škofji Loki sem imel možnost poleg igranja za selekcijo U21 tudi možnost za igranje v kategoriji, kjer so igrali igralci podobne starosti kot sem jih takrat imel jaz. Res pa je, da sva pred odhodom s trenerjem imela majhen nesporazum, kar je poleg prej omenjenega le pripomoglo k sami odločitvi za odhod v Škofjo Loko.

Lansko leto si s soigralci osvojil naslov državnega podprvaka do 18 let - kako gledaš na prejšnjo sezono?rovtar12-13
Želim si jo ponoviti, z izjemo prve finalne tekme doma. Pravzaprav je prva stvar na katero pomislim ob spominih na lansko sezono prav ta nesrečna finalna tekma pred polno dvorano na Trati. Če pa pogledamo čez celotno sezono, pa lahko rečem, da je bil napredek zelo viden, tu lahko pohvalim našega trenerja Marijana Jamnika, ki nam je pustil res popolno samostojnost v igri. Veliko smo se naučili med samimi treningi, saj je bila glavna tema treninga sama igra, kjer mislim, da smo se, oziroma se največ naučimo.
Upam samo, da se bo zgodba vse do finala, še kdaj ponovila.

Letos ste s selekcijo U21 nekako že dosegli cilj, zadan pred sezono - uvrstitev v polfinale državnega prvenstva - kako daleč misliš, da še lahko sežete?
Ja, biti med štirimi ekipami v Sloveniji je bil res osnovni cilj pred prvenstvom, vendar, ko prideš do polfinala z enim samim porazom, se ambicije in želje vsakomur povečajo.
Po prvi polfinalni lahko rečem, da je Litija zelo močan nasprotnik, z veliko izkušenimi igralci.
Čeprav po prvi tekmi vodimo z razliko enega gola, bo soigralce doma čakala najtežja tekma sezone, sam jih bom bodril s tribune, saj zaradi parnega kartona nimam pravice do nastopa.
Teži nas tudi poškodba reprezentanta Roka Beštra, ampak vsi skupaj upamo, da se bomo v nedeljo veselili uvrstitve v finale državnega prvenstva do 21 let.

Imaš kakšno sporočilo za navijače oz. podpornike futsal kluba Stripy?
Obljubim jim lahko le, da bodo v prihodnjih sezonah prišli boljši rezultati tudi v članskem prvenstvu.
Vse skupaj pa lahko povabim na petkovo in nedeljsko tekmo selekcij U18 in U21, ki bosta odločali o potnikih v finale državnega prvenstva.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov