zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

1 na 1: Luka Kanc

lukakanc

17-letni Luka Kanc si je vzel čas in odgovoril na nekaj vprašanj.

S futsalom se spoznava šele tretje leto, pa je bil s soigralci že dvakrat v vrhu države. Čeprav se je sezona U18 že končala, še ne pomeni, da v letošnji sezoni na bo več oblekel dresa s klubskim grbom. Če ga trener pokliče, je na voljo tudi zakanc1 U21 in člansko ekipo. Ko je bil mlajši je med rokometom in nogometom izbral slednjega, vendar je bila ljubezen do futsala močnejša, zato se je posvetil le temu.

Luka, koga izmed starejših igralcev Stripyja si lahko postaviš za zgled?
Za zgled sem si lansko leto vzel Tineta Šturma, Mareta Rovtarja in Mateja Bevka, ki so bili nosilci igre, ko sem igral prvo leto za ekipo U18 in mislim,da sem se od njih jaz in tudi še kakšen drug soigralec veliko naučil. Vedno so nam dajali nasvete in tako mislim,da smo kot celotna ekipa zelo napredovali.

Kaj pa kakšen vzornik v futsalu?
Kakšnega posebnega vzornika pa v futsalu nimam, mogoče bi lahko izpostavil Kristjana Čujca, ki je po mojem mnenju trenutno najbolši slovenski futsal igralec.

kanc5Dve leti zapored si bil s selekcijo U18 v vrhu države - kje je ključ do uspeha?
Res je, dve leti zapored smo bili v vrhu v Sloveniji vendar iz mojega vidika je bil vsak uspeh poseben, kajti prvo leto, ki sem ga preživel pri U18 sem se šele dodobra spoznal s futsal igro pa sem že bil državni podprvak ampak moram priznati, da kakor sem že omenil - je velik del tega naredili zgoraj omenjeni trio. V letošnjem letu smo sestavili ekipo z nekaterimi novimi igralci,ki so prišli iz velikega nogometa in sprva nisem pričakoval, da bomo dosegli takšen uspeh. Skozi sezono pa smo bili vsi skupaj enakovredni in tako smo postala ekipa, ki bi po mojem mnenju ob ugodnejšem žrebu lahko ponovila lanski naslov državnega podprvaka. Glavni ključ do uspeha pa je skupna obema sezonama, kajti vsi igralci,ki smo se zbrali v začetku septembra na pripravah smo tudi končali skupaj na koncu sezone in ostali prava »klapa« znotraj in zunaj futsal igrišč.

Igraš (sicer z manjšo minutažo) tudi za U21 in člane - kako se znajdeš tam?
Igranje za U21 in člane si štejem v veliko veselje. Tekma za člane in U21 je sicer drugačna kot za U18 kajti igralci so fizično močnejši in taktično naprednejši vendar,vendar ko igram si ne dajem v breme, da igram s starejšimi igralci. Lahko pa rečem, da je olajševalna okoliščina to, da imamo tako mlado člansko ekipo in tudi U21,da sem z večino igralci igral tudi v preteklosti in se z vsemi zelo dobro razumem hkrati pa želim vse dane minute in trenerjevo zaupanje maksimalno izkoristiti.

Se čez recimo 5 let še vidiš v futsalu?kanc2
Rad bi da takšna ekipa ostane tudi v nadaljnje saj smo še zelo mladi in nam mogoče manjka še malo futsal kilometrine vendar čez 5 let upam in si zelo želim,da bi se FSK Stripy uvrstil v 1.ligo in bi tam tudi jaz igral.

Tvoj oče obišče skoraj vse tvoje tekme - delata doma analizo, se pogovarjata o tekmah?
Res je oče me spremlja na skoraj vseh tekmah in to si štejem v veliko veselje, saj mi velikokrat pove tudi kakšen nasvet, kako reagirati v določeni situaciji in mislim, da mi s tem veliko pomaga, da napredujem v še boljšega igralca, za kar sem mu zelo hvaležen.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov