zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

U21: Prezimili bomo na vrhu

STR OPL

Pogled na lestvico po zadnjem srečanju v letu 2014 je lep.

FSK Stripy stripy 9:1 oplast KMN Oplast Kobarid
14. december 2014, 18:30
Škofj Loka, ŠD Trata
gledalcev: 150
sodnika: Aleš P. Močnik, Borut Šivic
delegat: Marjan Žibert
 prazna        
strelci:
11' Pavletič 0:1
14' Mohorič A. 1:1
15' Kanc 2:1
18' Bešter R. 3:1
24' Tušar M. 4:1
28' Mohorič A. 5:1
32' Kanc 6:1
37' Jamnik L. 7:1
37' Jamnik L. 8:1
40' Tušar M. 9:1
 
 

V nedeljo je bila odigrana še zadnja - 5. tekma letošnje izvedbe državnega prvenstva U21. Škofjeloški fantje so v domači dvorani pričakali ekipo Oplasta, ki kar nekako presenetljivo zaseda zadnje mesto. Zakaj presenetljivo? Oplast je bila vedno ekipa, s katero smo se borili za 2. mesto v zahodni skupini in že dlje časa niso bili slabši kot 3.. Toda generacije se menjajo in večina odličnih igralcev je prerasla U21, tako da letos igrajo v glavnem z zasedbo, ki sestavlja tudi ekipo U19.
Zasedba Stripyja pod taktirko Anteja Pratljačića je bila tokrat močno spremenjena. Od klasične enaindvajsetice so bili vpoklicani le Bernik Gregor, Bešter Rok, Lotrič Jan, Marič Denis, Šmrkovič Eldin in Rutar Peter. Vsi, razen slednjega so začeli v prvi postavi. Kje so bili ostali? Tine Šturm je imel priprave z reprezentanco U21 in se je v Škofjo Loko vrnil šele, ko se je tekma že začela, ostali fantje pa so se udeležili premalo treningov in jih je trener pustil zunaj ekipe. Ostalih 6 igralcev pa je bilo iz selekcije U19 in ponujeno priložnost so izkoristili z obema rokama.
Skozi celotno srečanje je bila pobuda na strani Stripyja, gostje iz Kobarida pa so na vsake toliko časa poikusili in celo prvi zadeli. Od 14. minute pa je bilo vse drugače, saj so domači igralci končno našli pot v mrežo razpoloženega Nika Logarja. Prav vratarja kobariške ekipe lahko mirno proglasimo za njihovega najboljšega igralca, saj je ubranil cel kup strelov, za katere smo že bili prepričani, da bodo končali v mreži.
Polčas 3:1, v drugem delu pa nekoliko nervoze, spremenjen sodniški kriterij in do 33. minute že pet prekrškov. Seveda ni ostalo le pri petih, ampak so gostje kar dvakrat imeli možnost za znižanje rezultata z desetih metrov, vendar je bil Ramič (v 28. munuti je zamenjal Bernika) obakrat uspešen in dokazal, da je pravi specialist za 'desetke', saj letos še ni prejel gola s te pozicije.
Gostje so sicer poizkušali še z vratarjem, vendar je prednost domačih le še rasla. Zanimiv pa je podatek, če bi primerjali samo igralce U21 - v tem primeru je rezultat 1:1, ostalih 8 zadetkov razlike pa je naredila selekcija U19. Vendar - kot že ničkolikokrat povedano. Futsal je kolektiven šport in zmagal je kolektiv iz Škofje Loke.

Ostale tekme 5. kroga bodo odigrane šele 11. januarja, (vsaj) do takrat pa je na prvem mestu v zahodni skupini ekipa FSK Stripy.

Vsi zadetki s srečanja sledijo v kratkem pregledu naslednji teden.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov