zavod 2 messer kv knauf or iPlus or sponzor obcina

U21: Nova infarktna končnica

STR KIX

Na zahodu smo prvi. In bomo ostali.

FSK Stripy stripy 6:4 kix KIX Ajdovščina
15. februar 2015, 18:30
Škofja Loka, ŠD Trata
gledalcev: 80
sodnika: Igor Bubulj, Venco Zašev
delegat: Boris Golob
 prazna        
strelci:
10' Bešter R. 1:0
10' Božič (ag) 2:0
12' Lavrenčič 2:1
18' Koren 2:2
25' Lavrenčič 2:3
28' Lotrič 3:3
36' Krapež 3:4
36' Bešter R. 4:4
40' Tušar 5:4
40' Tušar 6:4
 

Oboji željni zmage
Ajdovcem bi zmaga in nove tri točke pomenile, da si lahko v zadnjem krogu proti direktnim konkurentom za drugo mesto - Bronxu, sami krojijo usodo o napredovanju. Ekipa Stripyja, pa je te tri točke potrebovala, da se odlepi od drugouvrščene ekipe in si zagotovi prvo mesto in s tem v polfinalu drugouvrščeno ekipo vzhodnega dela prvenstva. 

Počasen začetek, poln napak
Obe ekipi sta začeli nekoliko bolj previdno, tekmo pa so krasile predvsem tehnične napake na obeh straneh. Nekolikšno terensko premoč so celo imeli Ajdovci, ki pa žoge nikakor niso znali spraviti z hrbet Bernika. 

Prvi neregularen zadetek
Pri vodstvu domačih z 2:1, smi bili priča zanimivi situaciji. Na sredini igrišča je nekdo izmed domalih igralcev storil prekršek, ko je ustavljal napad KIXov, sodnik Bubulj je zapiskal. Logično - bil je prekršek. Žoga je nadaljevala svojo pot do Korena, ki pa jo je navkljub sodnikovemu žvižgu brcnil in zadel. In sodnik je zapiskal še dvakrat. Gol. Priznan gol, navkljub pisku o prekršku. 

Korak zadaj
Polčas se je končal 2:2 in v drugem je šlo vse od začetka. Stripy bi bil s točko sicer že zadovoljen, KIXom, pa to ni pomenilo nič. Prek Lavrenčiča so si najprej ustvarili prednost, katero je izničil Lotrič, nato pa so s podjetno in napadalno igro še enkrat prišli do vodstva, katerega jim je ponovno vzel Bešter. Dve minuti pred koncem je bila tako gostujoča klop prisiljena poslati v polje še igralca-vratarja. Priigrali so si nekaj priložnosti, Romič (v 28. minuti je zamenjal Bernika) pa je imel vselej več sreče. In ker sreča spremlja hrabre jo je imel tudi Tušar, ki je na sredini lepo ukradel žogo in se sprehodil do gola za vodstvo 5:4. V zadnji minuti.

Žebljiček v krsto
5:4 ni bil končni izid. V zadnji sekundi je Bešter prek celega igrišča natančno nameril proti vratom gostov, Tušar pa je v zadnji stotinki, preden se je oglasila ura še nastavil glavo in zadel.

Na zahodu vse jasno
Lestvica na zahodu je spisana. Vsaj kar se potnikov v polfinale tiče. Zadnji krog, ki bo 1. marca tako ne igra nobene vloge. Ekipa Stipyja se brez kapetana Šturma (počiva tekmo zaradi štirih rumenih kartonov) odpravlja v Kobarid k Oplastu. K ekipi , ki je v letošnji sezoni zbrala eno samo točko.  Na drugem mestu bo ekipa Bronx Škofije, ki tudi ob morebitnem porazu in obeh morebitnih zmagah Velikih Lašč zaradi medsebojnih tekem ne more izgubiti mesta v polfinalu. Do konca rednega dela na vzhodu so še trije krogi.

Deli z ostalimi

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo ta spletna stran uporablja piškotke. Več informacij: Pravila o zasebnosti.

Sprejemam piškotke na tej strani

Direktiva EU o uporabi piškotkov